pondělí 4. března 2013

předprodej ještěrek - uzávěrka 14.3.2013


Jak jsem psala v minulém článku - chystám k potisku nový vzor na materiálu zvaném softshell..
A jak jste jistě poznali z obrázku, jedná se o "rej ještěrek" Vzor je navržen tak, aby byl nejen unisex ale také "univěk" - stačí si jen vybrat barvu ;)

Softshell je funkční materiál, který je v poslední době velmi oblíbený jak u výrobců outdoorového oblečení tak i u maminek, které šijí oblečení na své děti, muže i sebe. Je nepromokavý ale prodyšný - takže je ideální pro vrchní oblečení od podzimu do jara.
Nejedná se o materiál český (bohužel ho v čr nikdo nevyrábí) ale má atest pro děti do tří let a tisknout se na něj bude opět u nás.






Parametry potiskovaného materiálu:
složení: líc: 94% Polyester, 6% Spandex;
            rub: 100% Polyester (černý fleece)
gramáž: 308g/m2                 
šíře: 150cm
vodní sloupec: 5000mm
prodyšnost: 10000g/m2/24hod

Barevné varianty:
POZOR - barvy jsou jen přibližné - snažila jsem se je v počítači namíchat tak aby byly co nejreálnější, ale každý displej je nastaven jinak, tak je možné, že je vidíte trochu jinak než já.. Ale pro představu to myslím stačí.


Limet

Tyrkys

Modrá

Šedá

Khaki

Fuchsie

Červená

Oranžová
Oranžová barva se bohužel nebude objednávat - není skladem materiál.

Bílá

Pro představu jak budou ještěrky velké

a zde je jedna ještěrka na A4 - máte-li čtvereček velký 1x1cm, tak máte ještěrku ve skutečné velikosti ;) 



Něco málo o tom jak vznikl tento vzor ;)

Proč softshell?
  • Protože jste o něj měli zájem :)
Proč ještěrky? to je hned z několika důvodů ;)
  • byl o ně zájem stejně jako o softshell a mě tato kombinace (ještěrky na softshellu) přišla skvělá
  • protože (což jsem tedy do nedávna nevěděla) ji mají ve znaku geocacheři a k těm mi softshellové oblečení sedí perfektně (kam oni se někdy nepodívají.. a to za každého počasí :D) 
  • no a dalším důvodem bylo to, že jsou ještěrky unisex i "univěk" ;) 
  • a také proto, že se mi líbí
Proč toto provedení?
  • právě proto že jsou ještěrky univěkové jsem chtěla aby si tu svou uni zachovali, tak jsem je nijak extra nestylizovala a vynechala jsem jim i očička, která tu ještěrku ihned uvrhly do kategorie "do 10let"   
  • co se týče rozmístění ještěrek, myslím že u bundy (tedy u vrchního ošacení) je potřeba vytvořit vzor spíše ornamentální než "sem tam něco" a tak jsem ještěrky skládala a skládala a skládala a.....až vznikl "rej ještěrek", který s odstupem působí právě jako nějaký ornament 
  • proč černé pozadí? k černé došlo tak, že jsem dlouho pracovala s tím, že budou vybrané barvy a ty udělám v kombinaci tón v tónu, ale stále jsem řešila problém, že do kombinace bude jen ta jedna barva což mi přišlo škoda. Když v tom na mě při práci vykoukla tyrkysová ještěrka na černém pozadí a bylo jasno ;)
shrnutí ;) myslím, že tento vzor se hodí jak pro holky, tak pro kluky, ale také o generaci výš - tedy jak pro ženy tak pro muže - záleží jen na tom jakou barvu softshellu zvolíte - popřípadě jakou barvou to doplníte

17 komentářů:

  1. Dobrý večer, jaké je prosím minim. množství odběru? Stačí 0,5m? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer :) ano, stačí půl metru
      (objednávkový formulář je dělán tak, že si můžete objednat od 0,5 do 5m - pokud by byl zájem o větší množství, tak je to také možné, stačí to napsat do poznámky na konci objednávky)

      Vymazat
    2. Děkuji. Už jsem si objednala ;-)

      Vymazat
  2. Dobrý večer, ještěrky vypadají skvěle. Zajímá mě, jestli potisk bude na omak poznatelná vrstva barvy na látce nebo prostě jen barva, která neovlivní měkkost softshellu a nezmění se praním. Softshellové kalhoty pro synky jsou u nás velmi oblíbený kus oděvu, pere se téměř co týden už víc jak rok, pomalu bude potřeba větší velikost, takže bych ještěrky ráda využila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, barva bude natisknutá navrchu, ale podle zkušebního vzorku to na omak není moc znát (oproti tomu kdyby se na barevné tisklo třeba bílou - tam by v místě tisku vznikla taková jakoby gumová vrstva. U tisku tmavá na světlou, což je v našem případě, to není tolik znatelné). Zkoušeli jsme původně potisk který se do textilie "vpije" ale to bohužel nedopadlo dobře, horní vrstva softshellu se zkrabatila a nešlo to ani rozžehlit. Proto jsme přistoupili na tuto variantu.

      Vymazat
  3. Ty jsou super!!!Už vybírám barvu.Ještěrčí úplet bude taky?Gábina

    OdpovědětVymazat
  4. :) ještěrky na úpletu zatím neslibuji..ale prozradím, že se jejich realizací zabývám ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné , jak jsou ještěrky velké?Lze objednat po půl metru? Hela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po půl metru objednávat lze ;)
      Jak jsou zkroucené, tak je každá ještěrka jinak dlouhá ale v článku je u posledního obrázku (zelených ještěrek) měřítko. A během dne ještě zkusím přidat jednu ještěrku ve skutečné velikosti, kterou si budete moci vytisknout a získat tak lepší představu ;)

      Vymazat
    2. Do článku přidán odkaz na skutečnou velikost ještěrky abyste nemuseli hledat můžete se podívat rovnou sem ;) https://docs.google.com/file/d/0B3brvkH0FFnXeUVaZVZGblV1bDg/edit?usp=sharing

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Bombá!:-) ale jakou barvu vybrat???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, dodavatel materiálu nám výběr barev trochu zúžil - nelze objednat oranžovou....

      Vymazat
  8. Chtěla bych se zeptat - je nějaká šance, že bude možné tento krásný softshell objednat i v budoucnu? Tedy jestli ho budete objednávat víc "do zásoby", nebo jen množství podle jednotlivých zákaznických objednávek... Líbí se mi moc, ale bohužel si ho teď nemůžu dovolit :-(
    Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě budu brát do zásoby :) jen tedy upozorním, že po uzávěrce předprodeje bude látka v prodeji za vyšší cenu a ještěrky budou v omezenějším množství ještě než byli tučňáci.

    OdpovědětVymazat